konferencija

U Mostaru počela deveta međunarodna konferencija MOSTIMUN 2017.

asd
26.04.2017.
u 18:45

Deveta međunarodna konferencija Modela Ujedinjenih naroda - MOSTIMUN 2017. započela je u srijedu u Mostaru.

 Konferencija će se održati u razdoblju od 26. do 30. travnja, a okupit će, kao i proteklih godina, studente iz različitih krajeva svijeta koji će dobiti priliku da polemiziraju o aktualnim pitanjima UN-a.

 - Danas i službeno započinje zasjedanje 70 delegata - studenata koji dolaze iz deset zemalja svijeta, što ovom događaju daje posebnu važnost i Bosnu i Hercegovinu stavlja u fokus kao mjesto traženja rješenja za brojne svjetske probleme – rekla je PR menager iz MOSTIMUN-a Šejla Hatić.

 Po njezinim riječima, MOSTIMUN je most koji spaja ljude i to je jedan od najvećih studentskih projekata u Mostaru. Organiziraju ga studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

- Studenti će biti podijeljeni u četiri vijeća, te po uzoru na rad UN-a raspravljati o gorućim temama, kao što su pitanja vezana za migrantsku krizu, prava žena, zaštiti vjerskih manjina i slično - rekla je PR menager iz MOSTIMUN-a Nermana Suša.

 Dodala je kako je svrha konferencije i da se u Gradu Mostaru ujedinimo studente. Konferencija se odvija jedne godine na Sveučilištu, jedne godine na Univerzitetu.

- Pored polemiziranja o aktualnim temama, sudionici uče i o načinu rada UN-a, uče o vještinama diplomacije, upoznavanju druge kulture i običaje te stječu nova poznanstva - dodala je project menager Ivana Matić.

Pogledajte: VIDEO

Preuzmite: VIDEO

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije