poruka potpore

U Mostaru obilježen Dan sjećanja na Holokaust

Foto: Vecernji.ba
1/3
27.01.2022.
u 19:24

Povodom Dana sjećanja na holokaust, skupina aktivista iz Mostara osvijetlila je Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače s porukom potpore 'Holocaust rememberance day' i dvjema upaljenim svijećama. 

Foto: Vecernji.ba

Jedan od organizatora ovog događaja je i novinar Ivan Crnjac koji je rekao da je važno njegovati sjećanje žrtvu Holokausta kao podsjetnik kako je to najstrašniji zločin u ljudskoj povijesti čija žrtva treba služiti kao spomen na sve ono što su tijekom Drugog svjetskog rata zločinački režimi činili i na ovim prostorima.

Foto: Vecernji.ba

"Židovski narod je narod koji je najviše stradao u modernoj povijesti, a to stradanje treba biti opomena svima koji danas koketiraju s fašizmom i antisemitizmom u što nas pomračeni ljudski umovi mogu odvesti", rekao je Crnjac. 

Projekciju ispred Kosače je organizirala neformalna skupina hrvatskih aktivista iz BiH. 

Danom sjećanja na holokaust se želi podsjetiti na sve žrtve holokausta, genocida europskih Židova kojeg je nacistička Njemačka provodima tijekom Drugog svjetskog rata.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?