Branislava Rakonjac, direktorica Udruge informoterapeuta i fitoterapeuta u BiH

U modernom vremenu alternativnoj medicini pristupa se na bolji način

28.08.2023.
u 18:20

Centar tradicionalne i alternativne medicine u Sarajevu registriran je na državnoj razini i nudi usluge računalne dijagnostike i terapije vezane uz tradicionalno liječenje

Poboljšati zdravlje i preventivnim djelovanjem uz klasičnu medicinu, doći do rezultata i boljeg stanja organizma suština je alternativne medicine.

Direktorica Udruge informoterapeuta i fitoterapeuta u BiH i Centra tradicionalne i alternativne medicine u Sarajevu Branislava Rakonjac u razgovoru za Fenu kaže da prednost takvog načina liječenja ima veliki značaj zbog holističkog pristupa, prevencije nastanka bolesti, kao i za uspostavljanje dijagnoze.

Stres - okidač bolesti

- U postizanju najboljih rezultata dijagnostičar se trudi otkriti svaki, pa i najmanji detalj. Danas, u novo moderno doba življenja dolaze i nove bolesti - hranom, genetički modificiranom, vodom, zrakom, pa i tempom života, jer stres je često okidač za mnoge bolesti. Tako da novi način i pristup alternativnom, tradicionalnom, kvantnom metodom liječenja uvelike olakšava dijagnosticiranje i liječenje mnogobrojnih bolesti - naglasila je.

Kako je kazala, Centar tradicionalne i alternativne medicine u Sarajevu registriran je na državnoj razini i nudi usluge računalne dijagnostike i terapije vezane uz tradicionalno liječenje. Na suvremen način radi na izlječenju bolesnih osoba uz pomoć uređaja Diacor.

Rakonjac smatra da se, u modernom vremenu i alternativnoj medicini, pristupa na mnogo bolji način nego što je to bilo ranije.

- Na uređaju Diacor dijagnostičar kod svakog pregleda može prepoznati i vidjeti bolest dok se nije ni razvila. Pregled je na staničnoj razini. Pacijent kaže samo osobne podatke, ne i od čega boluje. Pregled je bezbolan, nema zračenja, može se raditi i kod djece, trudnica, osoba s pacemakerom, rakom, moždanim udarom, epilepsijom i drugim bolestima - naglasila je.

Dodaje da su sve metode liječenja sigurne i funkcionalne.

Prema njezinim riječima, kod takvog holističkog pristupa u roku od 60 minuta vidljivi su svi organi na staničnoj razini. Tu novu metodu alternativne medicine odnosno računalne dijagnostike smatraju, kaže, medicinom budućnosti.

Rakonjac ističe da su u svakom poslu najvažniji znanje i povjerenje, a u Centar dolaze pacijenti s različitim dijagnozama i s mnogo povjerenja. Osim pregleda, ostaju i na terapijama koje se sastoje od čišćenja organizma od toksičnih tvari i izlječenja.

Kako je naglasila, uspješnost liječenja prikazana je na konkretnim slučajevima koji su objavljeni u časopisima i trima knjigama, s imenima i prezimenima, kao i dijagnozama pacijenata.

- U Sarajevu je Centar tradicionalne i alternativne medicine organizirao šest kongresa, sprema se i sedmi kongres s liječnicima iz svih oblasti zdravstva. Kao direktorica i osnivačica ponosna sam zbog rezultata. Ponosna sam i na kolege koji su vrsni liječnici, a bave se i alternativnom metodom liječenja u korist oboljelih ljudi - naglasila je Rakonjac.

Tradicionalna i klasična medicina

Ona smatra da je u radu s pacijentima važno zadržati kvalitetu te naglašava da se najbolji rezultati postižu u slučaju kad tradicionalna alternativna medicina radi zajedno s klasičnom medicinom.

Informoterapeutkinja, fitoterapeutkinja i fizioterapeutkinja maserka Branislava Rakonjac od djetinjstva je zaljubljenica u ljekovito bilje. Cijeli život njegovala je ljubav prema ljekovitom bilju pa je tu ljubav prenijela i na svoju obitelj. Dobitnica je mnogih nagrada za svoj rad te svoje proizvode. •

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije