italija

U mjestu posljednjeg Gospina prebivališta Loretu veleposlanica Zovko otvorila izložbu Safeta Zeca

Zovko
29.06.2016.
u 09:54

U najvećem Marijanskom svetištu u Italiji u Loretu, veleposlanica BiH u Italiji Željana Zovko u prisustvu brojnih zvanica – diplomatskog kora i kulturnog života Italije, otvorila je izložbu slika Safeta Zeca – „Kruh milosrđa“.

Manifestaciju je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, organiziralo Papinsko izaslanstvo pri Svetom domu u Loretu zajedno sa. Safetom Zecom, a vrhovni pokrivitelji događaja su bili zajednički dva Veleposlanstva BiH pri Svetoj Stolici i Republici Italiji.

Na otvaranju izložbe veleposlanica Zovko je naglasila značaj kruha kao materijalne hrane za onog koji ga treba, i kruha kao duhovnog ispunjenja za onog koji ga milostivo dijeli s potrebitim.

Bosna i Hercegovina kao zemlja zna za obje realnosti, naglasila je zovko, i što znači oskudjevati u kruhu i svemu što on simbolizira, kao i što znači izaći iz sebičnosti i dijeliti radost i svjetlost kroz djeljenje kruha.

Veleposlanica Zovko je navela mišljenje likovnih kritičara o tome da je Safet Zec na uspješan način prenio živost i energiju boja svoga rodnog kraja, te je izrazila nadu da će milijuni hodočasnika koji Gospin dom u Loretu moći iosjetiti Bosnu i Hercegovinu i poželjeti je posjetiti.

Imajući u vidu da Loreto, u kome se nalazi kuća u kojoj je Blažena Djevica Marija provela poslednje dane zemaljskog života, godišnje posjete milijuni hodočasnika iz cijelog svijeta, jasno je da je prisustvo imena Bosne i Hercegovine u pozitivnom ambijentu od prvorazrednog značaja za poboljšanje imidža zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije