AKCIJA "MIGRANT"

U Ljubuškom otkriveno 11 migranata, došli taxi vozilima iz Mostara

27.08.2018.
u 15:56

Policijski službenici PU Ljubuški su 24. i 26. kolovoza pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na to područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara

Radeći na suzbijanju kaznenih djela "krijumčarenja ljudi", policijski službenici PU Ljubuški u dane vikenda su na južnom području ljubuške općine zatekli jedanaest migranata.

Naime, Policijski službenici PU Ljubuški su 24. i 26. kolovoza pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na to područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara,  priopćeno je iz MUP-a ŽZH -a.

Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predani Službi za poslove sa strancima BiH, Terenskom uredu Ljubuški, na daljnje postupanje.

Nad vozačima taxi vozila provedena je kriminalistička obrada o čemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a Tužiteljstvu će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Također, 24. kolovoza, u cilju borbe protiv krijumičarenja ljudi, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽZH-a, na području Ljubuškog izvršili su pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija te tom prilikom uhitili pet osoba, od čega četiri državljanina Kosova i jedna osoba s područja općine Ljubuški.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije