Čović:

U lipnju aktiviramo Akcijski plan za članstvo u NATO-u

Čović
FENA
08.04.2016.
u 19:43

U organizaciji 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH, u kasarni „Božan Šimović" u Čapljini  obilježena je 11. godišnjica 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH i 24. godišnjica formiranja Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

- Danas je ponosan dan za sve nas u BiH kada obilježavamo 24. godinu formiranja HVO-a, koji je dao neizmjeran doprinos da bi danas BiH bila na tragu europskog puta i europskih integracija - kazao je u svome obraćanju član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je tom prilikom izrazio očekivanje da će se na summitu NATO-a u Varšavi u lipnju odobriti Akcijski plan za članstvo (MAP) za Bosnu i Hercegovinu.

"Uvjeren sam da ćemo već u Varšavi za dva mjeseca aktivirati Akcijski plan za članstvo BIH u NATO savezu. To bi bila posebna pozicija BIH u ovoj godini kada želimo snažno iskoračiti u vanjskoj politici", rekao je Čović.

Vojnim formacijama u Čapljini obratila se i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, koja je istakla da Oružane snage BiH trebaju poboljšati suradnju s oružanim snagama svim zemljama iz okruženja, a posebno članicama NATO saveza.

Tijekom NATO summita, na kojemu će u Varšavi 8. i 9. lipnja sudjelovati i predsjednici država i vlada zemalja članica, očekuje se aktiviranje MAP programa za članstvo u NATO-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?