suradnja s domaćim proizvođačima

U Konzumu udio domaćih mliječnih proizvoda od sada veći od 80%

02.06.2020.
u 10:32

Konzum je nedavno pokrenuo inicijativu pružanja intenzivne dugoročne podrške domaćim proizvođačima kako bi se umanjile negativne posljedice prouzročene pandemijom korona virusa. S tim ciljem Konzum radi na jačanju suradnje s domaćim proizvođačima mlijeka i mliječnih fermenata, dodatno proširuje asortiman i zastupljenost domaćih proizvoda te će tako udio mliječnog asortimana na policama Konzuma od sada biti veći od 80%.

Značajna zastupljenost domaćih mliječnih proizvoda ostvarena je zahvaljujući suradnji kako sa svim većim domaćim proizvođačima tako i s manjim proizvođačima s ograničenim kapacitetima kojima se omogućila regionalna zastupljenost u skladu s proizvedenim količinama. Tako se očekuje da će promet koji će mali domaći proizvođači mliječnih proizvoda ostvariti putem Konzuma u ovoj godini biti udvostručen.

„Tijekom ove godine Konzum će otkupiti više od 6 milijuna litara domaćeg mlijeka te više od 4 milijuna litara mliječnih prerađevina iz domaće proizvodnje. Vjerujemo da su naši kupci već odavno prepoznali kvalitetu domaćih proizvoda te da je dovoljno razvijena svijest potrošača o značaju svakog kupljenog domaćeg proizvoda za poticaj i jačanje domaće privrede kao i očuvanje radnih mjesta.“ – izjavio je Ahmet Suljić, rukovoditelj Službe nabave svježe hrane u Konzumu.

Suradnja Konzuma i Mljekare Livno traje dugi niz godina, a sada je dodatno ojačana te zahvaljujući Konzumu kompletan asortiman proizvoda Mljekare Livno stiže u domove kupaca širom Bosne i Hercegovine.

„Svi naši proizvodi rade se isključivo od domaćeg mlijeka. Mlijeko dolazi iz planinskog područja koje je prirodni i nezagađeni raj poznat po svojoj bioraznolikosti. Proizvodni proces odvija se u skladu s najvišim standardima koji se odnose na sigurnost i higijensku ispravnost hrane. Uz pojačanu suradnju Konzuma i Mljekare Livno, zbog koje smo izuzetno sretni, naši će proizvodi i ubuduće biti neizostavan gastronomski dodatak svakom obiteljskom slavlju ili prijateljskom okupljanju.“ – izjavio je Zdravko
Markov, izvršni direktor za financije, računovodstvo i komercijalne poslove Mljekare Livno.

Pod sloganom "Vaše pravo na zdravu ishranu&" Zenička industrija mlijeka proizvodnju zasniva isključivo na domaćem mlijeku, bez aditiva i konzervansa.

„Za našu kompaniju iznimno je važna domaća kvalitetna sirovina sa najboljih pašnjaka Bosne i Hercegovine - Vlašića i planinskih pašnjaka, a u lancu vrijednosti podjednako su nam važni i sigurni i pouzdani partneri u segmentu plasmana robe krajnjem kupcu. Zenička industrija mlijeka takvog partnera već dugi niz godina ima u kompaniji Konzum. Konzum prepoznaje važnost i kvalitetu domaće proizvodnje te potiče razvoj i prodaju domaćih proizvoda kroz projekte sa domaćim kompanijama, kao što je i ova nedavno pokrenuta inicijativa da se suradnja dodatno ojača i osigura još veća prepoznatljivost i zastupljenost domaćih proizvoda na polici"– izjavio je Amer Bektaš, direktor Zeničke industrije mlijeka.

Obitečljska tvrtka Mljekara Pađeni surađuje s više od 1.000 kooperanata iz 22 hercegovačke općine te postiže dnevni kapacitet prerade mlijeka od 100.000 litara na dan.

“Na tržištu smo prisutni s tridesetak različitih proizvoda o čijoj proizvodnji brine 150 zaposlenih  suvremeno opremljenom pogonu smještenom na nadmorskoj visini od 600 metara u potpuno nedirnutom prirodnom ambijentu hercegovačkog sela Plana kod Bileće. Zahvaljujući kontinuitetu prodaje proizvoda, značajna sredstva ulažemo u osuvremenjavanje proizvodnih linija, razvoj novih
proizvoda, poboljšanje otkupne mreže i obezbjeđenje kvaliteta krajnjeg proizvoda radi zadovoljenja potreba naših vjernih potrošača. Konzum nas je uveo na cijelo tržište BiH i tako nam otvorio vrata prema kupcima zbog čega smo im posebno zahvalni. Mnogi kupci su preko mreže Konzumovih prodajnih objekata upoznavali naše proizvode i komapniju te postali naši vjerni potrošači.” - izjavio je
Nenad Vukoje, direktor Mljekare Pađeni.

Podsjećamo, prošli mjesec u sklopu Konzumove inicijative za podršku domaćoj proizvodnji koja je postala prepoznatljiva po sloganu „Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“ intenzivirana je suradnja s nizom domaćih poljoprivrednih proizvođača. Konzum će ovu suradnju nastaviti dugoročno te će tako do kraja ove godine otkupiti više od 10.000 tona voća i povrća od domaći proizvođača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?