Vlada odlučila

U HNŽ zabrana zapošljavanja u ministarstvima i upravama do kraja ožujka

14.01.2016.
u 07:00

Vlada HNŽ-a dala je suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova za školovanje 75 kadeta za čin policajca i 5 kadeta za čin mlađeg inspektora i prijam u radni odnos nakon uspješno završenog školovanja, navodi se u priopćenju sa 13. sjednice Vlade HNŽ-a, piše Večernji list BiH.

Strategija razvoja HNŽ

Ovu odluku Vlada HNŽ-a je donijela temeljem informacije MUP-a o potrebi školovanja policijskih službenika u kojoj je ukazano na značajan nedostatak policijskih službenika, što umanjuje operativnost policijskih tijela, kvalitetu izvršavanja poslova i zadaća i odražava se na ukupno stanje sigurnosti na području HNŽ-a. Donošenjem odluke, navodi se u priopćenju, Vlada HNŽ-a je potvrdila izraženu spremnost za nastavak aktivnosti na stalnom usavršavanju i jačanju obrazovne i kadrovske strukture policijskih snaga.

Nadalje, Vlada je usvojila i informaciju o izradi strategije razvoja HNŽ i mogućnostima uspostavljanja suradnje s Razvojnim fondom Ujedinjenih naroda (UNDP). Temeljem informacije, Vlada je prihvatila i odluku kao temelj za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju te pokretanje zajedničkih aktivnosti na izradi integrirane i multisektorske strategije razvoja HNŽ-a sukladno Programu rada Vlade i akcijskim planom HNŽ-a koji proizlazi iz Reformske agende za BiH. Odlukom su odobrena i sredstva u iznosu od 100.000 KM za sufinanciranje izrade strategije, koja su odobrena u proračunu HNŽ-a za 2016. godinu.

Isplata plaća i toplog obroka

Vlada je, također, usvojila odluku o kandidiranju objekata 15 javnih ustanova iz HNŽ-a za projekt energetske učinkovitosti FBiH, koji financira Svjetska banka preko Međunarodne asocijacije za razvoj. S ciljem nastavka aktivnosti na stabiliziranju javnih financija, Vlada je usvojila odluku o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika u ministarstva i druga tijela uprave te zaposlenika u ustanovama i drugim institucijama koje se financiraju iz proračuna i izvanproračunskih fondova u razdoblju od 1. 1. do 31. ožujka 2016., piše Večernji list BiH.

Istaknuto je kako se odluka ne odnosi na zapošljavanje u slučaju smrti, odlaska u mirovinu ili prelaska u drugu instituciju ili u drugim iznimnim slučajevima, o čemu odluku donosi Vlada, kao i na zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama na koje se primjenjuje odluka Vlade o davanju ovlasti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa za odobravanje prijema zaposlenika. Iz resora Ministarstva financija Vlada je donijela odluke o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i visine naknade za topli obrok svim korisnicima proračuna HNŽ-a za mjesec siječanj 2016., dok je iz resora Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave razmotreno i usvojeno izvješće o izvršenju sankcija i informacija o radu notara u HNŽ-u u 2014.. Također, donesena je odluka o davanju suglasnosti na financijski plan Agencije za privatizaciju za 2016. u iznosu od 791.800 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?