ugostiteljstvo najpogođenije

U HNŽ-u u rujnu bez posla ostalo 680 osoba, a zaposleno 1387

11.10.2020.
u 11:52

Službi za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije u rujnu je prijavljeno novih 958 osoba, od kojih je njih 680 prijavljeno zbog prestanka radnog odnosa.

Najveći broj otkaza zabilježen je u sektoru ugostiteljstva, građevinarstva i u prerađivačkoj industriji, potvrđeno je Feni iz Službe za zapošljavanje HNŽ-a.

Prošlog mjeseca iz evidencije nezaposlenih brisana je 1661 osoba, od kojih 1387 zbog zaposlenja, dok su ostali brisani zbog drugih razloga, preseljenja u drugu općinu, stjecanja uvjeta za mirovinu i slično.

Iz Službe navode kako je najveći broj novozaposlenih našao posao u oblasti obrazovanja, prerađivačkoj industriji i trgovini.

Inače, u evidenciji Službe za zapošljavanje HNŽ-a krajem rujna evidentirano je 31.807 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s prosječnom nezaposlenošću u 2019. godini više za 8,8 posto, a u odnosu na prošli mjesec manje za 2,2 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?