osigurano 1.250

U HNŽ-u od srijede preventivno cijepljenje protiv sezonske gripe

cjepivo
Duško Jaramaz/Pixsell
21.11.2022.
u 13:26

Cijepljenje protiv sezonske gripe preporučuje se prioritetnim skupinama kao što su: osobe s kroničnim bolestima srca, pluća, metaboličkim bolestima bubrega, jetre, kroničnim neurološkim stanjima, stanjima oslabljene imunosti, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti-inzulin ovisni...

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) osiguralo je 1.250 doza cijepiva protiv sezonske gripe, a cijepjenje kreće u srijedu, 23. studenoga.

Cjepivo je pristiglo u Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a i bit će distribuirano prema zdravstvenim ustanovama, proporcionalno prema broju stanovnika.

Cijepljenje protiv sezonske gripe preporučuje se prioritetnim skupinama kao što su: osobe s kroničnim bolestima srca, pluća, metaboličkim bolestima bubrega, jetre, kroničnim neurološkim stanjima, stanjima oslabljene imunosti, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti-inzulin ovisni, osobe starije od 65 godina bez obzira na ostale faktore rizika, zdravstveni radnici, kao i zaposleni u ustanovama za kolektivni smještaj stanjih, osobe s invaliditetom.

Građani su dužni prilikom posjete Domovima zdravlja posjedovati ovjerenu zdravstvenu knjižicu i odgovarajući dokument koji dokazuje da pripadaju jednoj od gore navedenih rizičnih skupina, priopćeno je iz Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?