Koronavirus

U HNŽ-u 58, u ZHŽ-u 37 novozaraženih

24.08.2020.
u 11:48

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 tijekom vikenda (petak, subota i nedjelja) testirano je 787 uzoraka.
U HNŽ-u pozitivnih je 58 i to: 38 iz Mostara, šest iz Prozora-Rame, pet iz Konjica, četiri iz Čapljine, četiri iz Čitluka i jedan iz Jablanice.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar trenutno se liječe 32 bolesnika, od kojih su tri na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 2.002 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, stoji u informaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U ZHŽ-u registrirano je 37 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa i to u Širokom Brijegu 16 ( 9 muških i 7 ženskih), Grudama 9 ( 4 muške i 5 ženskih), Posušju 10 ( 7 muških i 3 ženske), te Ljubuškom 2 muške osobe.

Od prisustva koronavirusa oporavila se 1 osoba iz Širokog Brijega.

U samoizolaciji nalaze se 604 osobe.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 295 osoba.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?