Detalji pljačke u Banjoj Luci: Lopov ženi prišao s leđa na kućnom pragu i oteo novac

15.05.2024.
u 10:22

 Lopov koji oteo tri torbe pune novca, sa više stotina tisuća maraka od Banjolučanke J.Š., koja trguje devizama, prišao joj je s leđa na kućnom pragu te joj istrgao torbe i pobjegao, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako doznaje  Glas Srpske, opljačkana žena je bila na samo korak od ulaznih vrata.

Sve se dogodilo u banjalučkom naselju Lauš. Prema priči mještana ulice, u kojoj se dogodila pljačka, lopov je najvjerovatnije imao pomagača.

- Sve se dogodilo  kada se žena vratila kući. U trenutku kada je htjela da uhvati za kvaku vrata, to se dogodilo. Nakon toga joj je pozlilo i pala je. Susjedi su joj pritrčali u pomoć, a lopov je već bio pobjegao. To je fina obitelj i ovo je strašno što se dogodilo, sada smo svi u strahu - rekla je susjeda opljačkane žene.

Prema njezinim riječima ali i pričama drugih mješana, lopovi su u ulicu došli automobilom kojim su nakon toga i pobjegli.

- Vjerovatno su je pratili i iskoristili jučerašnji kišni dan kada su svi u kućama i kada na ulici nema ljudi. Prije toga u ulici smo viđali nepoznato vozilo - reko je jedan mještanin.

Policija još traga za vinovnicima ove teške krađe, a prema neslužbenim informacijama pronađen je automobil za koji se pretpostavlja da je korišten u ovoj pljački i radi se o "seatu".

Prema nepotvrđenim informacijama lopov je od J.Š. oteo oko dva milijuna maraka, ali točan iznos se još uvijk utvrđuje.

Iz Policijske uprave Banje Luke sinoć su priopćili da je slučaj okarakteriziran kao teška krađa. Navode da se sve dogodilo jučer oko 16.30 sati.

- Oko 16.30 sati, Policijskoj upravi Banje Luke, prijavljeno je da je u Banjoj Luci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrgnulo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca. U tijeku je istraga u cilju pronalaska izvršitelja- navedeno je u priopćenju.

Dodaje se da se sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banje Luke.

Prema neslužbenim informacijama, opljačkana Banjolučanka godinama se bavim prodajom deviza u mjenjačnici i pretpostavlja se da je ona praćena i da je pljačka tipovana.

- U otimanju novca je sudjelovala je jedna osoba koja je presrela ženu i iz ruku otrgnula torbe pune novca nakon čega je pobjegla. Nije isključeno da je u ovom zločinu sudjelovalo više osoba i da je izvršitelj imao pomagače. Policija je na terenu i intenzivno se traga u cilju otkrivanja svih detalja ovo slučaja i počinitelja - rekao je izvor blizak istrazi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije