Čudan ministrov dopis

U HNŽ se kroz reformu pokušava nametnuti jedinstveni ‘BHS’ jezik 
u procesu obrazovanja

16.06.2017.
u 07:00

Ministar obrazovanja znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović dao je suglasnost za nastavak projekta “Jačanje socijalnog uključivanja - jednako i kvalitetno obrazovanje za potporu uspješnog razvoja djece sjeverozapadnog Balkana 2016.- 2018.”, potprojekta “Ishodi učenja” u kojemu se u konačnici nastoji kroz “jedinstveni pristup” promovirati i bosansko-hrvatsko-srpski (BHS) jezik, što uvelike podsjeća na eksperimente iz prethodne državne zajednice, piše Večernji list BiH.

Uz taj projekt, već je napravljen pilot-projekt za ujedinjenje dviju mostarskih srednjih škola koje bi doslovno bile ujedinjene iako imaju “dva krova”. 
Najprije je u dopisu organizaciji “Save the Children”, koja provodi projekt, ministar potvrdio opredjeljenje za nastavak projekta kroz mentoriranje djelatnika koji rade, od predškolskog obrazovanja, razredne i predmetne nastave.

Mentoriranje

“Finalni setovi priprema za zajedničke aktivnosti/sate (predškolski odgoj i obrazovanje, razredna nastava, nastava ‘BHS’ jezika i književnosti), koji će činiti dio priručnika za trenere, bit će dostavljeni od Pedagoškog zavoda Mostar i Zavoda za školstvo. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije