Smještaj za zimu

U Hadžićima niču kontejneri za migrante

Foto: N1
16.09.2018.
u 08:45

Zimski kontejneri za smještaj migranata postavljeni su u Hadžićima kod Sarajeva. Njima će upravljati Služba za poslove sa strancima uz potporu Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Kako je potvrdio Peter Van der Auweraert, šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH i koordinator IOM-a za zapadni Balkan, novi smještajni centar u Hadžićima pored Sarajeva bit će spreman primiti prvih 130 migranata krajem sljedećeg tjedna.

- To su dobre vijesti, ali sam i dalje zabrinut oko toga kako se pripremiti za zimu u Velikoj Kladuši, gdje vlasti odbijaju bilo kakva rješenja. Ništa se neće dogoditi prije izbora, a tada, bojim se, možda bude prekasno - kaže Van der Auweraert. Na teritoriju BiH do sredine rujna Službi za poslove sa strancima prijavljeno je 13.146 nezakonitih migranata. Gotovo svi su najavili podnošenje zahtjeva za azil, no oni ustvari žele ići dalje u zemlje Europske unije. •

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
16:51 16.09.2018.

Sve te migrante treba vratiti tamo odakle su došli.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?