Intervju: Dušanka Majkić

U Federaciji neki mogu raditi što žele, stranci štite samo Bošnjake

10.02.2018.
u 10:00

Događanja vezana uz udrugu “Asker” i vojnu obuku mladića od članova vehabijskoga pokreta izazvala su oštre reakcije u BiH. I dok predstavnici Hrvata i Srba oštro osuđuju takve događaje, predstavnici Bošnjaka ne vide ništa sporno. Međunarodna zajednica o svemu šuti. Što misli o ovome, ali i drugim aktualnim političkim događanjima, pitali smo zastupnicu SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanku Majkić.

Zastupnice Majkić, mislite li da će konačno priča Askera dobiti neki epilog?

- Vidite kako reagiramo na ovakve događaje. Sve ono što objavi RTRS o toj temi demantira ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. On, izgleda, ne vidi ništa što se događa u Federaciji. Ali zato vidi ovdje u RS-u neke mladiće koji dođu nabildani, prohodaju i nemaju veze s onim što im se na teret stavlja. Oni su za Mektića opasnost, a u Federaciji neki rade što žele. Riječ je o jako neinformiranom čovjeku.

Bio je dobro informiran u nekim drugim slučajevima. Ovaj put ostavio je dojam kako je krenuo linijom manjeg otpora...

- Naravno, ništa nije slučajno. Mektić dobro zna kome duguje to što je ministar i na koga treba računati ako se, ne daj Bože, dogodi da dođe ponovno na vlast u Sarajevu. U ozbiljnoj državi i događanjima Mektić nikada ne bi bio ono što je danas. I njemu je to jasno.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?