Dani MH Brotnjo

U Essenu će biti predstavljeni romani ‘Medaljon’ i ‘Posljednji’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
09.10.2016.
u 08:00

U subotu u Essenu bit će predstavljeni romani “Medaljon” i “Posljednji” književnice Anite Martinac. Taj kulturni događaj zajednički organiziraju Matica hrvatska Čitluk i Hrvatska katolička misija u Essenu.

Kako smo doznali od Andrije Stojića, predsjednika čitlučkog Ogranka Matice hrvatske, u sklopu ovogodišnje kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske u Brotnju, u prostorijama Hrvatske katoličke misije u njemačkom gradu Essenu upriličit će se predstavljanje dva romana Anite Martinac. Riječ je o romanima “Medaljon” i “Posljednji”, koji su objavljeni u nakladi Ogranka Matice hrvatske Čitluk. U svom prvom romanu o škriparima, “Medaljonu”, autorica opisuje događaje s kraja II. svjetskoga rata i neposredno nakon njega, pri čemu se koristi istinitim događajima i stvarnim ljudima te njihovim tragičnim sudbinama. Radnja drugog autoričina romana simbolična naslova “Posljednji” također je stvarna baš poput one iz “Medaljona”. Najveća vrijednost romana “Posljednji” je što autorica u njemu prvi put u BiH govori o bleiburškoj tragediji u svibnju 1945. i cjelokupnom Križnom putu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije