Završen očevid u Rafineriji

U cijevima između pogona inicirana eksplozija

23.10.2018.
u 08:45

Angažiranje vještaka iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra Ministarstva unutarnjih poslova Srbije i dodatna vještačenja trebala bi odgovoriti na pitanje kako je došlo do eksplozije i požara u Rafineriji Brod u kojoj je tridesetjednogodišnji Ljubo Patković, radnik te kompanije, poginuo, a devet njegovih kolega je ozlijeđeno.

U petak završen očevid

- Njegova uža specijalnost su eksplozije, s tim da će, ako se za tim ukaže potreba, i predmeti koji su izuzeti s mjesta događaja biti upućeni u nadležne laboratorije u kojima će se izvršiti detaljno ispitivanje materijala kako bi se na kraju utvrdilo što je pravi uzrok eksplozije i požara - izjavio je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj. On je, predstavljajući rezultate rada Policijske uprave Doboj u prvih devet mjeseci ove godine, kazao kako je u petak završen službeni očevid u brodskoj Rafineriji te da se za sada zna gdje je nastala eksplozija. - Za sada su identificirane određene cijevi, odnosno dijelovi cijevi, spojnice između dvaju pogona, tako da za sada sve ukazuje da je u stvari tu inicirana eksplozija koja se onda kasnije proširila na ostatak pogona - naveo je načelnik Vračar te dodao da je fokus aktivnosti u istrazi analiza izuzetih predmeta.

Kompleksan zadatak

- Te konkretne cijevi, spojnice između dvaju pogona, analiziraju se kako bi se moglo vidjeti što je pravi uzrok eksplozije - kazao je Vračar.

Eksplozija u Rafineriji Brod dogodila se 9. listopada oko 21.30 sati, a očevid je završen deset dana kasnije.

- Ovo je veoma kompleksan zadatak koji zahtijeva angažiranje velikog broja stručnjaka iz različitih oblasti. Što se tiče naše Policijske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske mi smo angažirali tim najkompetentnijih, najiskusnijih operativaca s različitih razina koji poduzimaju sve potrebne mjere i radnje uz nadzor postupajućeg tužitelja - istaknuo je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?