potpisan ugovor

U BiH stiže 22.800 tableta "jednog od učinkovitijih lijekova u borbi sa Covid 19"

lijekovi
Thinkstock.com
30.04.2020.
u 18:32

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je usvojilo informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o namjeri farmaceutskih tvrtki da doniraju lijek Hydroxycloroquine Sulphate žiteljima Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i tvrtka SANDOZ (Lek Pharmaceuticals d.d., član tvrtke Sandoz), potpisali su Ugovor o donaciji kojim će Sandoz donirati Bosni i Hercegovini 22.800 tableta Hydroxychloroquine Sulphate koji se pokazao jednim od najefikasnijih lijekova u liječenju Covid-19 zarazne bolesti.

Potpisivanju Ugovora su prethodile iskazane potrebe svih relevantnih zdravstvenih institucija Bosne i Hercegovine te rješenja o odobrenju za uvoz i korištenje lijekova i medicinskih sredstava humanitarnog karaktera u Bosni i Hercegovini. Ove potrebe su dostavili Federalno ministarstva zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH, prenosi N1. 

U sklopu zajedničkog sporazuma Europske unije o javnim nabavama medicinskih sredstava, Bosna i Hercegovina je prema Europskoj komisiji uz Remdesivir, Kaletru i Interferon iskazala i potrebe i za lijekom Hydroxychloroquin tako da je u procesu čekanja tražene nabavke donacija Lek Pharmaceuticals d.d. izuzetno značajna za sve relevantne zdravstvene institucije Bosne i Hercegovine.

U sljedećem razdoblju, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine će pokrenuti proceduru potpisivanja ugovora o donacijama lijeka Hydroxychloroquin-a sa tvrtkama SANOFI i ZADA. Za lijek Avigan će sa vladom Japana pokrenuti proceduru nabave lijekova sukladno važećim bh. propisima.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
22:50 30.04.2020.

Jeli isti nabavljač kao i za respiratorne?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije