Svi u kućnoj izolaciji

Potvrđeno 14 novih slučajeva koronavirusa u RS-u

FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
20.03.2020.
u 18:28

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Republici Srpskoj (RS) Alen Šeranić potvrdio je večeras da je u tom bh. entitetu potvrđen koronavirus novih 14 osoba, čime se ukupan broj zaraženih u RS-u povećao na 59, a u Bosni i Hercegovini na 83.

Svi su u kućnoj izolaciji i blagih su simptoma.

Šeranić je rekao kako se radi o osam muškaraca (mlađe i srednje životne dobi) i šest žena (srednje, starije i mlađe dobi), od kojih je 11 osoba iz Banje Luke, a po jedna iz Dervente, Čelinca i Bosanske Gradiške, prenosi Fena. 

Većina novozaraženih osoba vezana je za treći klaster iz Banje Luke.

Šeranić je, na konferenciji na novinare u Banjoj Luci, istaknuo kako je to i dalje žarište koje se širi te se pokušava staviti po kontrolu.

-Danas je testirano ukupo 45 osoba, od kojih je 14 novih koji su negativni, a jedna osoba koja se nalazi na odjeljenju UKC-a, i s obzirom na siptomatologiju koja joj je prošla, ponovno je rađen nalaz radi otpusta, ali i dalje je pozitivna tako da će se zadržati u bolnici – rekao je Šeranić.

Trenutno je u tom bh. entitetu pod nadzorom 11.695 pod zdravstvenim nadzorom, a iz tog nadzora izalo je 375.

Do sada je u RS testirano 420 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?