Iračanin

U BiH pao jedan od organizatora organiziranog kriminala

03.10.2020.
u 11:20

Inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Sarajevske županije u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) locirali su i priveli državljanina Iraka inicijala S.J.  

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a Iračanin je priveden na području Općine Stari Grad.

Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti s organiziranim kriminalom te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracijski centar. Naime u pitanju je osoba koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu s gore navedenim Iračaninom te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uvjeti za njihovo udaljenje iz BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?