prognoza

U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg

kiša
24.10.2017.
u 09:09

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme s kišom. Padavine se očekuju uglavnom u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a prijepodne i u zapadnim djelovima.

Očekivana količina padavina u središnjim područjima je između 5 i 15 litara kiše po metru kvadratnom, na zapadu do 10 litara. Na istoku i sjeveroistoku Bosne očekivana količina padavina je od 20 do 40 litara, a lokalno i do 60 litara.  Na planinama snijeg, ali se ne prognozira ispod 1.200 metara nadmorske visine.

U Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Kiša se predviđa za sjever Hercegovine, a na planinama snijeg. U većem dijelu Hercegovine od poslijepodnevnih sati očekuje se razvedravanje, osim sjevera.

U cijeloj BiH će biti vjetrovito. Vjetar će biti  umjeren i jak, sjevernog smjera. U jugozapadnim i zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine mogući su i olujni udari. Prema kraju dana očekuje se slabljenje vjetra u cijeloj BiH. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, a na jugu BiH od 12 do 16 stupnjeva. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Ivan-sedlo 3, Sokolac 4, Bugojno i Sarajevo 6, Drvar, Jajce, Livno i Srebrenica 7, Gradačac, Tuzla i Zenica 8, Bihać, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 9, Banja Luka, Doboj i Prijedor 10, Grude i Trebinje 12, Mostar 14, Neum 15 stupnjeva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije