U BiH oblačno s kišom i pljuskovima, na planinama snijeg

kisa
17.01.2023.
u 08:14

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Širom zemlje je kiša ili pljuskovi.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3 stupnja; Sokolac 2; Sarajevo 3; Ivan Sedlo i Livno 4; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Drvar, Sanski Most i Srebrenica 5; Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Tuzla i Zenica 6; Široki Brijeg 7; Bihać i Zvornik 8; Mostar 10; Stolac, Trebinje 11 i  Neum 15 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padaline na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno i u središnjim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga brzine 60-80 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 13 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije