U BiH je 10 startup poduzeća, u regiji RH najbolja sa 107

CNC programer
06.12.2023.
u 20:39

Startup je relativno novi pojam u poslovanju, a čije pravo značenje zna mali broj ljudi. Naime, nije svako pokretanje posla istodobno i startup. Kako bismo nešto odredili kao startup, mora imati osnovne značajke: to je tvrtka osnovana s namjerom traženja repetitivnih (ponavljajućih) i skalabilnih (mogućnost rasta zadržavajući osnovne funkcije) poslovnih metoda.

Startupovi su tvrtke temeljene na novim tehnologijama te koncentrirane oko malih skupina ljudi koji su uvjereni da će riješiti problem na nekonvencionalan način te da će svojim pristupom pokoriti svijet.

Kad je riječ o brojnosti startup poduzeća u Europi, trenutačno, prema objavljenim podacima, najviše startupova ima Velika Britanija - čak 7030. BiH trenutačno ima 10 startupova, a u regiji je najbolje pozicionirana Republika Hrvatska sa 107 takvih poduzeća. Slijedi susjedna Srbija s 94 te Slovenija s 88. Najmanji broj startupova u regiji, ali i u Europi, trenutačno ima Crna Gora, i to samo sedam. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?