po tjeralici MUP-a Srbije

U Banjoj Luci uhićena osoba povezana s oružjem pronađenim u blizini Vučićeve kuće

policija rs
07.11.2016.
u 11:05

Osoba je uhićena na području Banje Luke i predana je Sudu BiH zbog određivanja ekstradicije

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske uhitili su jednu osobu koja se navodno dovodi u vezu s oružjem pronađenim u Jajinicima nedaleko od kuće premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Iz MUP-a RS-a kazali su za Klix.ba da su pripadnici MUP-a RS uhitili osobu na području RS-a po tjeralici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje ili prometa oružja ili eksplozivnih tvari. 

Osoba je uhićena na području Banje Luke i predana je za vikend Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije. 

Podsjećamo, u šumi u blizini obiteljske kuće srbijanskog premijera policija je po prijavi mještana Jajinaca pronašla oružje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara. Pronađeno je i streljivo za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, pronađena je 15 metara prije skretanja prema kući oca Aleksandra Vučića, na mjestu gdje zbog konfiguracije terena mora usporiti.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi s jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe s ratišta u blizini Sarajeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?