demantirali informacije

Tužiteljstvo BiH: Nema otvorene istrage protiv Ante Gotovine

gotovina
Foto: Ivana Ivanović/PIXEL
16.08.2016.
u 16:35

Tužiteljstvo BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine, niti je navedeni u statusu osumnjičenog, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH

U Tužiteljstvu BiH, u 2016. godini nije zaprimljena nikakva prijava niti predmet iz Haaškog tribunala, koja se odnosi na ratne zločine u kojima je osumnjičen Ante Gotovina, priopćeno je iz Tužiteljstva.

- Tužiteljstvo BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine, niti je navedeni u statusu osumnjičenog. Postoji predmet koji je u fazi prijave, a odnosi se na više osoba i formiran je na temelju izvješća Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske iz 2006. godine. 

-Iznošenje neistina predstavlja samo jedan u nizu intenzivnih političkih pritisaka pod kojima se nalazi Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj u posljednja dva mjeseca i potvrđuje smišljenu kampanju s ciljem destabilizacije institucije Tužiteljstva BiH te odnosa unutar BiH, kao i odnosa u susjedstvu (Srbija i Hrvatska), a na koje kontinuirano upozoravamo u posljednje vrijeme, a sve u svrhu predizborne kampanje i drugih skrivenih ciljeva - navodi se u priopćenju, prenosi Fena.

Tužiteljstvo BiH će nastaviti graditi dobrosusjedske odnose s tužiteljstvima Srbije i Hrvatske i neće dozvoliti da bilo tko plasiranjem neistina poremeti te odnose, navedeno je također. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?