SARAJEVO

Tužiteljstvo BiH i SIPA tragaju za bivšim direktorom Raiffeisen banke u BiH

12.04.2021.
u 12:40

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), vrši koordinirane aktivnosti i pretrese na ukupno dvije lokacije u Sarajevu.

Pretresi se vrše u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i suradnje, sa institucijama Austrije i Njemačke. Istodobno, operacija je pokrenuta i u ove dvije države. 

Istraga se odnosi na sumnje u financijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodjele određenih financijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola milijuna eura.

Na području BiH, osumnjičen je bivši visoki dužnosnik iz bankarskog sektora, te su u tijeku aktivnosti na njegovom lociranju, lišenju slobode i ispitivanju u okviru istrage. 

Istražitelj Tužiteljstva BiH nalazi se na terenu gdje koordinira aktivnosti policijskih djelatnika koji vrše pretrese, a Tužiteljstvo BiH u kontaktu je i koordinaciji sa kolegama u Njemačkoj i Austriji.

"U interesu istrage, u ovom trenutku ne možemo davati više informacija ili detalja", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Neslužbeno saznajemo da se radi o Karlheinzu Dobniggu, bivšem direktoru Raiffeisen banke u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije