zeničanin

Turski liječnici se trenutačno bore protiv bakterija u krvi zapaljenog mladića iz Zenice

bgfd
14.04.2017.
u 20:15

Zeničanin Aldin Jacić (32), kojega je prošle godine stric polio bezinom i zapalio, radi nastavka liječenja početkom mjeseca prebačen je u Tursku, točnije u Klinički centar Numune u glavnom gradu Ankari. On je do sada imao više operacija u BiH i Hrvatskoj, no nisu bile dovoljne za njegov oporavak, prenosi Pogled.ba

Šef Centra za liječenje opeklina na Kliničkom centru Numune u Ankari prof. dr. Ahmet Cinar Yasto podsjetio je kako je Jacić prije devet dana prebačen u njihov centar.

- U tom razdoblju napravljen je dobar posao, no još uvijek ima otvorene rane. Trenutno imamo bakterije u krvi. Zbog velikih promjena u metabolizmu u kratkom roku pacijent je izgubio i mnogo kilograma - kazao je yasto.

Dodao je kako trenutačno rade na tome da parametre u krvi bolesnika stave u normalu.

- Pacijent se trenutačno može pomicati. U tijeku je borba s bakterijama u krvi, a nakon toga ćemo nastaviti s liječenjem - rekao je Yasto novinarima Anadolije, te naglasio kako će za liječenje Jacić biti iskorištene sve mogućnosti.

- Kod pacijenta ćemo obaviti i presađivanje kože. Trenutačno radimo na zatvaranju opeklina i koliko to ranije uspijemo uraditi, to će biti bolje i za pacijenta. Nakon toga će uslijediti i kirurški zahvat, unutar kojeg ćemo obaviti estetsku operaciju lica i drugih dijelova tijela - kazao je Yasto.

Prof. dr. Nurullah Zengin iz uprave Kliničkog centra Numune kazao je kako vrlo uspješni doktori u ovoj bolnici rade sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli nesretnom Jaciću.

- Naša je želja i cilj da se nakon liječenja sretan i nasmijanog lica vrati u domovinu - poručio je Zengin.

Naglasio je da je Klinički centar Numune, kada su u pitanju opekline, primio i uspješno operirao veliki broj pocijenata iz zemalja Bliskog istoka, a posebno veliki broj ozlijeđenih u različitim eksplozijama tijekom rata u Siriji.

- U organizaciji našeg ministarstva zdravstva primamo pacijente. Do sada su u našim ustanovama boravili pacijenti iz Europe, Balkana, Sjeverne Amerike i drugih dijelova svijeta. Ove operaciju obavljaju se s velikim uspjehom - poručio je Zengin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?