Radna večera u Istanbulu

Turski gospodarstvenici smatraju BiH jednom od prioritetnih zemalja za ulaganja

predsjednistvo bih- turska
12.12.2015.
u 10:02

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjendištva BiH Bakir Izetbegović prisustvovali su sastanku i radnoj večeri Poslovnoga vijeća BiH - Republika Turska, održanoj u Istanbulu, a u povodu službenog posjeta članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj. Večeri su prisustvovali i vlasnici i menadžeri velikih turskih tvrtki i banaka.

Predsjednik Odbora za vanjske ekonomske odnose Republike Turske Ömer Cihad Vardan, zaželio je dobrodošlicu visokim dužnosnicima iz BiH i zahvalio im se na prisustvu ovoj večeri. Istaknuo je kako turski privatni sektor čini velike napore u uspostavi dobrih ekonomskih odnosa s BiH i očekuje povećanu suradnju s bh. strane kada je donošenje odgovarajućih zakonskih okvira u pitanju.

Članovi Predsjedništva BiH turskim su investitorima prezentirali mogućnosti investiranja u BiH, te su predočili usvojenu reformsku agendu koja se trenutno provodi na svim razinama vlasti u BiH s ciljem unapređenja poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija u BiH. 

Prisutnima se obratio i minister carine i trgovine Bülent Tüfekçi koji je istaknuo činjenicu da od turskih ulagača ima oko 700 projekata u cijeloj BiH, dodao je da je najviše ponosan na činjenicu da od 50 turskih tvrtki koje rade u BiH njih tri su među prvih 10 najuspješnijih tvrtki koje posluju u cijeloj BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su kazali da je upravo sada pravi trenutak za ulaganje u BiH, osobito u oblasti poljoprivrede, prometne infrastrukture, energetike i tekstilne industrije.

Prisutni turski gospodarstvenici su istaknuli da smatraju BiH jednom od prioritetnih zemalja za svoja ulaganja, te su iznjeli neke konkrete ideje i planove za investiranje u BiH.

Dogovoreno je da će se u narednom razdoblju obaviti radon-konsultativni sastanci sa zainteresiranim ulagačima i predstavnicima vlada na svim razinama u BiH kako bi se dogovorili i konkretni modeli ulaganja.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, radnoj večeri je prisustvovala savjetnica Mira Pekić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije