Čović i Izetbegović u Turskoj

Turska će nastaviti snažno pomagati BiH kroz razvojne projekte

posjet Turskoj
10.12.2015.
u 21:41

Predsjednik Erdoğan je istaknuo da Turska pridaje veliku pozornost ekonomskom razvitku naše zemlje, te da će nastaviti da snažno pomaže bh. ekonomiju kroz razvojne projekte.

Službeni posjet predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Republici Turskoj započeo je ceremonijom svečanog dočeka, intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Republike Turske, na trgu ispred Predsjedničke palače, u Ankari. Članove Predsjedništva BiH dočekao je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan. 

Nakon ceremonije dočeka, u Predsjedničkoj palači održan je susret članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske, a zatim je upriličen sastanak visokih izaslanstava BiH i Turske.

Na sastanku visokih izaslanstava predsjednik Erdoğan je iskazao zadovoljstvo posjetom Predsjedništva BiH, te istaknuo kako je ovaj posjet članova Predsjedništva BiH Ankari važan za obje zemlje kada je riječ o napretku suradnje na svim poljima, te jačanju bilateralnih odnosa, kao i većoj ulozi naših zemalja u multilateralnim odnosima, uključujući tu i odnose s Europskom unijom i NATO-om.

Predsjednik Erdoğan je istaknuo da Turska pridaje veliku pozornost ekonomskom razvitku naše zemlje, te da će nastaviti da snažno pomaže bh. ekonomiju kroz razvojne projekte.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan je u svibnju ove godine bio u prvom službenom posjetu Bosni i Hercegovini. U tom kontekstu sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo uzajamnim posjetima na visokoj i najvišoj razini, kao i interes da se kontinuitet posjeta nastavi i u budućnosti.

Članovi Predsjedništva BiH su tijekom susreta s predsjednikom Erdoğanom kazali da su BiH i Republika Turska prijateljske zemlje, koje nemaju otvorenih političkih pitanja. Istaknuli su da je gospodarska suradnja na visokoj razini, s mogućnošću unapređenja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali zahvalnost predsjedniku Erdoğanu, dužnosnicima Republike Turske i turskome narodu, za kontinuiranu potporu koju Republika Turska pruža svim građanima Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano i o bliskoistočnoj, humanitarnoj, političkoj i sigurnosnoj krizi, te modalitetima njezina rješavanja. Plenarnom sastanku izaslanstava Bosne i Hercegovine i Republike Turske, u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, nazočila je savjetnica Mira Pekić.

Nakon sastanaka, brojnim nazočnim medijima u Predsjedničkoj palači su se na konferenciji za medije obratili predsjedatelj Čović i predsjednik Erdoğan, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije