Reagirala ministrica

Turković osudila vandalski čin: Graditi dobrosusjedske odnose s Hrvatskom

bisera turković
31.01.2021.
u 14:39

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković danas je osudila vandalski čin koji se sinoć dogodio u središtu Sarajeva. 

"Osuđujem uništavanje zastave Europske unije na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu. Ovaj vandalski čin kojeg su počinili pojedinci za nas je neprihvatljiv, ne predstavlja stav većine građana naše zemlje i za njega nema mjesta u Bosni i Hercegovini", poručila je.

Kazala je kako je čvrsto i strateško opredjeljenje BiH članstvo u Europskoj uniji, ali i unaprijeđenje izgradnje dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom na bazi uvažavanja i razumijevanja.

"Očekujem od nadležnih istražnih organa u Bosni i Hercegovini da što prije rasvijetle ovaj nemili događaj“, kazala je ministrica Turković.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju potrgana je zastava Europske unije, te savijeni nosači zastava na zgradi u kojoj se nalaze prostorije Konzularnog odjela Veleposlanstva Republike Hrvatske u središtu Sarajeva.

Tijekom vandalskog čina oštećeni su i nosači zastave.  

Policija je obavila očevid i traga za počiniteljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?