Otkrivamo: Ispolitizirano pismo predstavljeno kao službeni stav BiH

Turković obmanula Izrael o negiranju holokausta u BiH

28.12.2021.
u 19:50

Umjesto cijeloga konteksta uz koji je bio vezan i predsjednik njezine stranke SDA Bakir Izetbegović, krajnje manipulativno Turković je uputila pismo zlorabeći i ministarsku poziciju i iznoseći osobne stavove te informacije.

Ministrica vanjskih poslova BiH iz SDA Bisera Turković uputila je pismo izraelskom kolegi Yairu Lapidu posve krivotvoreći poteze vodeće hrvatske i srpske stranke u BiH - HDZ-a BiH i SNSD-a oko izmjena Kaznenoga zakona koje se tiču negiranja ratnih zločina, holokausta i genocida, piše Večernji list BiH.

Umjesto cijeloga konteksta uz koji je bio vezan i predsjednik njezine stranke SDA Bakir Izetbegović, krajnje manipulativno Turković je uputila pismo zlorabeći i ministarsku poziciju i iznoseći osobne stavove te informacije.

Privatni stavovi

Ministar vanjskih poslova predstavlja državu, a stavovi koje je ona iznijela ne odražavaju mišljenje ni trećine ove zemlje. U pismu su najprije iznesene neistine kako su SNSD i HDZ BiH sklopili "sporazum... za uklanjanje izmjena i dopuna Kaznenog zakona kojima bi se legaliziralo negiranje holokausta, kao i genocida u Srebrenici".

"Ukidanje zakona koji kriminaliziraju poricanje ratnih zločina, genocida i holokausta postavilo bi opasan presedan koji bi imao teške posljedice kakvima smo svjedočili 1940-ih i 1990-ih. Stoga Vas pozivam da pozovete međunarodnu zajednicu i upotrijebite svoje bilateralne kanale kako biste osigurali da se takav vrlo opasan i neprihvatljiv potez ne dogodi. Šutjeti na ovaj potez bilo bi sinonim za pristajanje na 'konačno rješenje'", napisala je ministrica Turković.

Dalje je dodala kako su "napori SNSD-a na čelu s Miloradom Dodikom i HDZ-a na čelu s Draganom Čovićem u bosanskohercegovačkom Parlamentu na uklanjanju izmjena i dopuna Kaznenog zakona jednaki negiranju holokausta". Zatim je u isti kontekst stavila holokaust i genocid u Srebrenici.

"Negatori holokausta, kao i oni koji negiraju genocid u Srebrenici, koriste se istim eklatantnim metodama - minimiziranjem događaja do potpunog poricanja i konačno do veličanja osuđenih ratnih zločinaca", navela je u pismu.

Pri tome je ministrica Turković očito svjesno preskočila kako je izmjene ovoga zakona nametnuo odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko, oko čega nije imao potporu međunarodne zajednice angažirane u BiH.

Izetbegović sve znao

Ta je odluka bila okidač da se BiH danas nalazi u potpunoj blokadi s paraliziranim institucijama i najavom moguće secesije. A kada se zna da je sam Izetbegović nazočio večeri na kojoj su se s predstavnicima EU-a i SAD-a dogovarala tri scenarija deblokade institucija BiH, a jedan je i pokretanje inicijative za povlačenje Inzkova zakona te donošenje novoga, svari postaju krajnje transparentne kao jedna velika manipulacija bošnjačke potpredsjednice Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Komentara 2

AL
Alle
17:17 29.12.2021.

Posebno njiih dvoje su poznati po laganju, falsifikovanju i krađama :( žalosne spodobe

IJ
I ja tebi
22:03 28.12.2021.

Bože moj sa čim se sve služe. Cijeli 25 godina su gradili neki svoj status žrtve a sad kad je došlo dilo na vidjelo oni nastavljaju i dalje lagati i obmanjivati svijet. Čovjeku dođe zlo da mora povratiti od njihovi gluposti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije