Predsjedavajući Doma naroda FBIH Tomislav Martinović odgovorio Semiru Teminu:

Turističke zajednice ne znaju koliko turista ima u BiH

tomislav martinovic
Foto: VL FOTO
18.08.2014.
u 12:46

Dok Hrvatska zbraja rezultate turističke sezone, u Federaciji BiH se ova evidencija vodi samo sporadično

 - Prateći ovih dana vijesti iz nama susjedne Hrvatske, o porastu broja turističkih noćenja, gužvama na cestovnim pravcima i trajektnim linijama, te zbrajanju efekata i financijskim učincima tekuće turističke sezone, osjećao sam se nelagodno, da ne kažem jadno. Dok se u našem susjedstvu svakodnevno zbrajaju rezultati i javnosti prezentiraju podatci o broju noćenja i potrošnji u turističkom sektoru, kod nas u Federaciji vlada potpuno obrnuta situacija.

Postojeće turističke zajednice niti znaju, niti imaju podatke o turističkim i financijskim efektima, a o onome što sporadično i objave ne bih posebno komentirao iz razloga što ti podaci niti su točni niti vjerodostojni. Kako ćete doći do podataka o broju noćenja i o broju turističkih gostiju kad se ti podatci u FBiH sporadično prikupljaju, a sporadično se naplaćuje i turistička pristojba. Razlog je jednostavan - nema motivacije jer je postojeći model destimulirajući. Model ustroja turističkih zajednica u FBiH je apsurdan, netransparentan i neodrživ. Takav sustav može biti od koristi nekolicini zaposlenih u postojećim županijskim i federalnoj turističkoj zajednici i nikome više.

Na izjavu Temima kako su u pitanju lokalna razmišljanja, te kako će utemeljenje turističkih zajednica u općinama biti od koristi samo Mostaru, Neumu i Međugorju, kako će predložene izmjene zakona dovesti do razvodnjavanja sustava, postavljam upit: kojeg i kakvog sustava kad isti ne postoji - navodi se u dijelu priopćenja predsjedavajućeg Doma naroda FBiH Tomislava Martinovića u kome se osuđuju izjave Semira Temima zamjenika direktora Turističke zajednice HNŽ-a.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije