Plaže pune posjetitelja

Turisti okupirali Neum, hotelijeri i vlasnici apartmana zadovoljno trljaju ruke

Neum
Nezavisne
17.06.2023.
u 17:55

Plaže su ovog vikenda pune posjetitelja iz cijele naše zemlje, ali i iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske...

Neum je danas osvanuo sunčan i topao, a nakon dužeg perioda nestabilnog vremena, turisti konačno mogu uživati u kupanju na ugodnih 26 stupnjeva.

Plaže su ovog vikenda pune posjetitelja iz cijele naše zemlje, ali i iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske...

Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom godišnjih odmora i u idućim danima.

- Vremenska prognoza donijela nam je lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sunčano biti idućih tjedana i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u rujnu - kažu iz Ville Gabriel koja je jedna od najluksuznijih i najljepših u Neumu, pišu Nezavisne

I ugostitelji u Neumu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su njihovi objekti dobro popunjeni.

Deset ćevapa sa pomfritom u jednoj od grill-picerija u jedinom bh. gradu na moru košta 15 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu. Cijena hamburgera je 13 KM, a lignji na žaru 24 KM.

U Neumu se mogu pojesti i dobre pite. Prije tri godine otvorena je buregdžinica Sarajka koju sa dosta uspjeha vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović.

- Sunce je napokon ogrijalo Neum i odmah je stigao veliki broj turista. Ova sezona je malo lošije počela, ali već sada jedva stižemo napraviti dovoljno tijesta za pite. Ponosni smo na naš burek, sirnicu, krompirušu i zeljanicu - kažu Sarajke.

Već desetak godina legendarni nogometaš Sarajeva Predrag Pašić većinu ljeta provodi u Neumu u kojem je kupio apartman.

Lijepo vrijeme iskoristio je za sunčanje i kupanje sa suprugom, ali i malom prijateljicom Evom.

- U Neumu sam pronašao svoj mir u ljetnim mjesecima. Konačno nam je stiglo i ljepše vrijeme i odmah je Neum živnuo i puno je turista iz cijelog regije i Europe - kaže Pašić.

Završetak magistralne ceste Stolac-Neum, koja je jedini bh. grad na moru povezala s ostatkom zemlje, uveliko utječe na veću posjetu, jer je putovanje do Neuma olakšano i dosta brže.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije