američki predsjednik

Trump odustao od velikih reformi zakona o nošenju oružja

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
12.03.2018.
u 09:42

Američki predsjednik Donald Trump će podržati skromne promjene zakona u vezi s oružjem, povlačeći se tako od širih izmjena koje je razmatrao, nakon što se SAD suočila s pokoljem u srednjoj školi na Floridi, drugim najgorim u povjesti, prenosi Reuters.

Odlučivši se za plan koji su dužnosnici nazvali "pragmatičnim", Trump će podržati zakon koji je predložen Kongresu, a koji će samo zahtijevati više podataka za kupaca oružja u sustavu, odnosno provjeru nalaze li se u bazi podataka o osobama kojima nije dozvoljeno posjedovanje oružja. 

Značajnije reforme, kao što je podizanje starosne granice za kupovinu oružja s 18 na 21, ili provjere osoba koje nabavljaju oružje preko interneta, će biti razmotrene u posebnoj komisiji.

Ministarstvo pravde će osigurati nepoznat iznos novca za države koje žele da obuče nastavnike u školama za korištenje i nošenje vatrenog oružja. Ova ideja se već provodi u malom broju država, a ima podršku je Državne asocijacije vatrenog oružja.

Trump je rekao da vjeruje kako bi to bolje zaštitilo učenike i profesore u slučaju napada. Američki predsjednik koji podržava pravo na nošenje oružja, najavio je, nakon  nedavnog masovnog ubojstva u školi na Floridi, da će poduzeti rigoroznije mjere zaštite.

U školi na Floridi 14. veljače je bivši učenik ubio 17 učenika i profesora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije