sutra u sarajevu

"Trojka" sazvala sastanak stranaka - tema izmjene Ustava

28.01.2024.
u 17:19

Stranke "trojke" sazvale su za sutra u Sarajevu sastanak predstavnika svih političkih stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH radi razgovora o izmjenama Ustava BiH. Ipak, prema svemu sudeći, čini se kako neće sve stranke koje su zastupljene u Parlamentu doći.

Sastanku će se odazvati HDZ BiH, predstavnici SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske, dok su iz SDS-a i PDP-a priopćili da se neće odazvati pozivu. Kada je riječ o strankama iz Federacije BiH, iz SDA, NES-a i Demokratskog fronta naveli su kako neće sudjelovati u razgovorima o ustavnim promjenama.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da je neozbiljno razgovarati o ustavnim promjenama na način "haj'te da pričamo", a pogotovo što u funkciji takvih sastanaka mora biti ozbiljnija priprema. - Neću ići na sastanak, ali prisustvovat će predstavnik Demosa kako bismo vidjeli koji se smjer pokušava zauzeti - rekao je Čubrilović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?