Međunarodni seminar

Tristo svećenika iz cijelog svijeta na duhovnoj obnovi

06.07.2016.
u 07:00

Započeo je dvadeseti i prvi međunarodni seminar za svećenike, na kojemu se okupilo oko 300 svećenika, đakona i bogoslova. Tradicionalni susret svećenika započeo je večernjim molitveno-liturgijskim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Ovaj skup svećenika trajat će do 9. srpnja. Krunicu je prve večeri predmolio fra Karlo Lovrić, međugorski svećenik. Svečano misno slavlje otvorenja, uz suslavlje 185 svećenika, predslavio je međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je uz fra Damira Pavića, župnika u Brestovskom, voditelj ovoga seminara.

Fra Marinko je svim sudionicima zaželio dobrodošlicu u Međugorju riječima: “Dobro došli Majci mira na ovom 21. seminaru za svećenike i skupu duhovne obnove”. Zahvalio je i svim župljanima koji su primili besplatno svećenike tijekom ovog seminara. Tema ovogodišnjeg seminara, kao i svih u ovoj Godini milosrđa je: “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan”(Lk 6, 36), u Gospinoj školi”. Prvog dana fra Damir Pavić govorio je o Međugorju. Oslikao ga je ovim riječima: “Za mene je Međugorje posebno mjesto. Posvjedočit ću vam odmah da nije bilo Međugorja, ja ne bih bio svećenik. Mi smo danas ovdje Marijini svećenici pridošli iz cijeloga svijeta. Meni je došlo u srcu da svi na svom jeziku kažemo: - Moj Isus, moje milosrđe”. I to su jednim glasom rekli, što je odjeknulo kao prekrasna pjesma i melodija. Program seminara se sastoji od predavanja, zajedničke molitve, sudjelovanja u večernjem molitvenom programu, pohodu na Brdo ukazanja i brdo Križevac. Ovi međunarodni susreti svećenika iz cijeloga svijeta započeli su u ljeto 1996. kao odgovor na njihove zahtjeve te su tako prerasli u redovita godišnja okupljanja svećenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?