Vrijeme

Tri sunčana dana, a u četvrtak ponovno kiša

17.09.2013., Zadar - Tijekom jutra izmijenjivali su se kisa i sunce, ali grad je unatoc tome bio pun ljudi. Photo: Filip Brala/PIXSELL
21.09.2015.
u 06:30

Temperature su jučer bile znatno drugačije nego prethodnih dana. Tako su jučer najtopliji bili Mostar i Neum s izmjerena 24 stupnja u 14 sati. U Banjoj Luci, u kojoj je prije nekoliko dana izmjereno rekordnih 40,2 stupnja, jučer je u 14 sati bilo svega 17 stupnjeva. Prema najavama FHMZ-a, dva-tri dana bi mogli uživati u sunčanom vremenu, s time da ćemo i u kalendarsku jesen, u srijedu, ući sa sunčanim razdobljem i relativno višim jesenskim temperaturama. Naime, danas se od jutarnjih sati postupno očekuje razvedravanje sa zapada i juga. Prijepodne još malo kiše će pasti u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Do poslijepodnevnih sati očekuje se smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu Hercegovine od 21 do 25 stupnjeva. I u utorak će biti pretežno sunčano vrijeme. Temperatura zraka bit će između 19 i 24, na jugu Hercegovine od 22 do 26 stupnjeva. Za kalendarski početak jeseni, u srijedu, nas očekuje sunčano vrijeme uz malu, a poslijepodne i umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na četvrtak. Trebalo bi biti i toplije pa se tako prognozira da će se najviše dnevne temperature zraka kretati između 22 i 27 stupnjeva. Već u četvrtak ponovno nestabilnije vrijeme. Naime, bit će oblačno s kišom, a bit će i hladnije. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 18 do 22 stupnja. Što se tiče bioprognoze, osjetno niže temperature zraka ugodno će djelovati na većinu populacije. Kronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Postupna stabilizacija vremena tijekom dana dodatno će poboljšati opću sliku. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?