Žarko Puhovski

Treći entitet mogao bi spasiti BIH od destrukcije Lagumdžijinog staljinizma

Žarko Puhovski
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
17.10.2014.
u 15:25

Puhovski je naglasio kako je došlo do internacionalizacije hrvatskoga pitanja u BiH. Zauzeo se i za formiranje hrvatske federalne jedinice ukoliko će BiH ostati podijeljena na principu entiteta

Politiku SDP-a i predsjednika Zlatka Lagumdžije, koja negira i želi zbrisati političku volju jednog konstitutivnog naroda, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i bivši predsjednik Hrvatskoga helsinškoga odbora dr. Žarko Puhovski usporedio je sa Staljinovom politikom.

Gostujući jučer u programu Radiju Herceg-Bosne dr. Puhovski je kazao kako se ne može vući paralela između Miloševića i Lagumdžije jer srpski diktator svoju politiku nije skrivao.

-Za razliku od Miloševića nisam čuo da Lagmudžija svoju pravu poziciju jasno govori. On se skriva iz jednoga tipa programa koji se meni čini simpatičnim, građanskoga programa, ali nije mi simpatičan građanski program koji se igra s etničkim realitetom da bi sebe realizirao.

To me podsjeća na Staljinovu formulu da su komunisti po formi nacionalisti, a po sadržaju internacionalisti- ocijenio je Puhovski.

Naglasio je kako bošnjački političari nisu svjesni značaja Sarajeva

-Kao što u bivšoj državi u Beogradu nisu bili svjesni značaja Beograda za Jugoslaviju i nisu shvaćali zašto se netko iz Ljubljane, Zagreba ili Prištine buni protiv pritiska koji osjećaju iz Beograda- rekao je Puhovski.

Naglasio je kako je došlo do internacionalizacije hrvatskoga pitanja u BiH. Zauzeo se i za formiranje hrvatske federalne jedinice ukoliko će BiH ostati podijeljena na principu entiteta.

-U tom slučaju to je jedino realno rješenje“, poručio je dr. Puhovski.

Komentara 3

Avatar AlanGnjus
AlanGnjus
20:22 17.10.2014.

Od kud sad haaškog falsifikatora Pukovskog s Trećim! I Kakve veze sad ima Lagumdžija kad je popushio izbore! DF nema toliko snage, uostalom gdje je Pukovski bio ranije!? odyeb

CO
cope
19:45 17.10.2014.

Ja cu ograditi svoje dvoriste a okolo cu postaviti mine I proglasiti svoju nezavisnu drzavu,jedino me zabrinjava ako dode do unutrasnjih podjela I moja supruga I djeca budu htjeli vlastite drzave sto bi moglo dovesti do neizbjeznih sukoba.Evo I ja serem kao ovaj Puhovski

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije