HDZ BiH SBŽ

Travnik ustrojiti kao gradsku zajednicu

ZO HDZ BiH ZSB
16.03.2016.
u 15:00

Ovakva rješenja uređenja po principima pariteta predstavljaju jedinu mogućnost za ravnopravnost i izgradnju zdravih međusobnih odnosa u budućnosti među narodima i svim građanima u BiH, navode iz HDZ-a

Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je jučer u Vitezu svoju šestu  redovitu sjednicu. Na sjednici je razmatrana aktualna politička situacija, kao i dosadašnji rad izvršne i zakonodavne vlasti u Županiji Središnja Bosna i višim razinama vlasti.

Članovi županijskog odbora su upoznati s problematikom i informacijama iz oblasti obrazovanja i uprave te su im prezentirana zakonska rješenja koja su u pripremi i proceduri iz ove oblasti. Informacije iz ove oblasti su im dali resorni županijski ministri.

Kao posebna točka razmatrana je problematika oko preustroja općine Travnik te je ovom prilikom zaključeno da Travnik treba biti ustrojen kao gradska zajednica odnosno po principima kako je bilo  predviđeno Amandmanima XXV na Ustav Federacije BiH a koje je tadašnji Visoki Predstavnik za BiH Wolfgang Petrich nelegitimno i na štetu Hrvata privremeno stavio van snage. Ovakva rješenja uređenja po principima pariteta predstavljaju jedinu mogućnost za ravnopravnost i izgradnju zdravih međusobnih odnosa u budućnosti među narodima i svim građanima u BiH.

Također, članovi Županijskog odbora jednoglasno su usvojili i Poslovnik o radu ŽO HDZ BiH ŽSB te donijeli odluke važne za rad i djelovanje HDZ BiH ŽSB, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije