Za samo 30 minuta spremite osvježavajuću i prefinu tortu u kojoj će uživati svi za stolom. U slast!
Sastojci - za tijesto:
2 jaja
8 g vanilin šećera
100 g šećera
50 ml suncokretovog ulja
50 g maslaca
340 g brašna
10 g praška za pecivo
Sastojci - za kremu:
200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
400 ml mlijeka
10 g vanilin šećera
1 žumanjak
3 žlice šećera
4 žlice kukuruznog škroba
200 ml vrhnja za šlag
usitnjeni bademi
Postupak:
1. U veliku zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte maslac te umiješajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto.
2. Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač.
3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
4. Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodajte 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.
5. Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.