Gotova u 30 minuta

Torta koja je oduševila internet

16.01.2024.
u 16:41

Za samo 30 minuta spremite osvježavajuću i prefinu tortu u kojoj će uživati svi za stolom. U slast!

Sastojci - za tijesto:

    2 jaja
    8 g vanilin šećera
    100 g šećera
    50 ml suncokretovog ulja
    50 g maslaca
    340 g brašna
    10 g praška za pecivo

Sastojci - za kremu:

    200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
    400 ml mlijeka
    10 g vanilin šećera
    1 žumanjak
    3 žlice šećera
    4 žlice kukuruznog škroba
    200 ml vrhnja za šlag
    usitnjeni bademi

Postupak:

1. U veliku zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte maslac te umiješajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto.

2. Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač.

3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.

4. Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodajte 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.

5. Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?