Tomislavgrad po treći put domaćin državnog natjecanja u mažoret plesu

05.05.2024.
u 13:44

U Tomislavgradu je održano 6. Nacionalno prvenstvo u mažoret plesu na kojemu je sudjelovalo oko 500 mažoretkinja iz Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda i grada domaćina, Tomislavgrada. U užarenom ozračju brojne publike natjecateljice su pokazale svu raskoš, ljepotu i vještinu mažoret plesa, tako da nam je i sam predsjednik OV, Ilija Papić, nakon prvog dijela natjecanja kazao: „Nije to više samo ples i zabava, to je umjetnost, to je znanje, to je vještina, čak bih rekao i savršenstvo. Sve ono što smo ranije viđali na televiziji i u filmovima, sada imamo tu, u svome mjestu, a čovjek bude oduševljen sa kreacijom i maštom koju te djevojke i djevojčice prikazuju.“
Sucima iz BiH i Slovenije zasigurno nije bilo lako odabrati najbolje koje su ovim natjecanjem izborile nastup na na ADA Europskom kupu  u Veneciji koje će se ove godine održati od 22. do 23. rujna.
Bio je to cjelodnevni program tijekom kojeg je upriličen i mimohod gradskim ulicama uz pratnju gostujuće limene glazbe iz Stona. Sve u svemu bio je to praznik za oči, a Tomislavgrađani ponosni što su nakon 2004. i 2014. i danas, 2024., po treći put bili domaćini državnog natjecanja u mažoret plesu. A i brojke same za sebe govore dovoljno jer je prvenstvo pratilo 1.500 gledatelja, 500 natjecateljica izvelo je 65 koreografija u 18 kategorija.
Tomislavgradske mažoretkinje polučile su, kako njihova voditeljica Joanna Perković reče, nikad bolje rezultate. Zlatnom medaljom u najtežoj kategoriji okitile su se seniorke formacija štap, a tu je još šest zlatnih medalja i naslova državnih prvakinja u Tomislavgradu i to u kategoriji seniori i juniori formacija pompon, potom kadeti formacija štap, seniori duo pompon, te seniori solo štap i solo pompon.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije