zagreb

Topić se u Zagrebu sastao s hrvatskim ministrima i kardinalom Bozanićem

tOPIĆ
11.11.2016.
u 18:00

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva  „Napredak“ prof.dr. Franjo Topić održao je u Zagrebu sastanak s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Davorom Ivom Stierom, javlja Hrvatski Medijski Servis.  

Topić je tom prigodom zahvalio ministru na nedavnom posjetu Napretku u Sarajevu, naglasivši pritom kako je najvažnije stvoriti pozitivan odnos prema svim područjima BiH.

– Nova hrvatska vlada ima pozitivan odnos prema cijeloj BiH i prema svim Hrvatima – ustvrdio je hrvatski ministar.
Predsjednik dr. Topić  je ocijenio kako je važno podržavati Hrvate bez obzira gdje se nalaze i koja je trenutna vlast jer, kako kaže, vlast nije jedino mjerilo i garancija za dobar život. Po njegovim riječima, Hrvati iz BiH ne odlaze samo iz političkih razloga, nego i zbog boljeg standarda i posla.

Šef hrvatske diplomacije obećao je veću podršku svim Hrvatima u BiH i također veću podršku Napretku.Tijekom svog posjeta Zagrebu, predsjednik HKD Napredak sastao i s hrvatskom ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem te s hrvatskim kardinalom Josipom Bozanićem.

HKD Napredak utemeljen je 1902 godine. Član je UN-ovih nevladinih udruženja i punopravni  član Europskog centra za radnička pitanja (EZA. EZA je mreža od više od 74 organizacija iz 28 europskih zemalja koje se oslanjaju na kršćansko-socijalne vrijednosti. Napredak ima više od 20 000 članova u 64 podružnica i 3 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori,Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije