RASPISAN NATJEČAJ

Tomislavgrad i Drvar uskoro dobivaju javnog bilježnika

javni bilježnik
24.02.2016.
u 13:35

Ministarstvo pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije raspisalo je natječaj za izbor dva javna bilježnika sa službenim sjedištem u Tomislavgradu i Drvaru.

 Naime, na području Hercegbosanske županije za ovjeru dokumenata, izjava, prijenosa vlasništva i dr. do sada je postojao samo jedan javni bilježnik – notar i to u Livnu, a stanovnici drugih općina ove županije radi reguliranja svojih prava odlazili su u Livno ili u neko njima bližem mjesto.

 Većina Tomislavgrađana s tom namjerom je išla u susjednu općinu Posušje. Zakonom je predviđeno da prema broju stanovnika Tomislavgrad kao i Livno imaju po dva javna bilježnika, a Drvar jednog.  

 Kada je riječ o javnim bilježnicima iz Županijskog ministarstva pravosuđa i uprave su istaknuli kako su aktivno radili na stvaranju svih nužnih uvjeta kako bi se mogao raspisati natječaj za izbor te imenovanje javnog bilježnika u mjestima gdje je to potrebno.

Nakon što su se stvorili svi nužni uvjeti izašao je natječaj koji će, kako su istaknuli iz Ministarstva, nakon toliko godina popuniti prazninu javnog bilježnika u Tomislavgradu i Drvaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?