Popis stanovništva u BiH

Tomislavgrad bogatiji za 1583 stanovnika

05.08.2016.
u 08:00

Popis stanovništva i povećanje broja stanovnika za Večernjak komentirao je načelnik općine Ivan Vukadin. - Preliminarni rezultati zabilježili su i veći porast stanovništva, oko tisuću stanovnika više, no službeni rezultati su na kraju takvi kakvi jesu. Politika je, kako u svemu, tako i u popisu stanovništva, imala svoje prste, pokušavalo se prikazati veći broj Bošnjaka - kazao je. Kada je riječ o zaposlenosti, načelnik je rekao kako je loše stanje u cijeloj BiH što se toga tiče. - Nezaposlenost je duboko izražena, što dovodi do migracije stanovništva. Više od tisuću obitelji naše općine bavi se poljoprivredom, nisu prijavljeni i zbog toga nisu prikazani u podacima zaposlenih, rekao je.

Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek u lipnju, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti Republike Srpske.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije