Elektrokrajina

Tko ne potpiše ugovor, ostaje bez struje

30.03.2016.
u 11:00

“Elektrokrajina” a. d. Banja Luka poziva sve kupce električne energije, koji nisu potpisali ugovor o opskrbi, da to što prije učine kako ne bi ostali bez isporuke električne energije.

U “Elektrokrajini” napominju da je potpisivanje ugovora o opskrbi obveza za sve krajnje kupce električne energije, propisana Zakonom o električnoj energiji i općim uvjetima za isporuku i opskrbu električnom energijom. Kupci ugovore o opskrbi mogu potpisati u svojoj matičnoj elektrodistribuciji ili u sjedištu “Elektrokrajine” u središtu Banje Luke. Potpisivanje ugovora je besplatno i ne ograničava kupca u pravu eventualne odluke o promjeni opskrbljivača električne energije u budućem razdoblju.

“Elektrokrajina” je u proteklih nekoliko godina javno preko sredstava informiranja pozivala kupce na potpisivanje ugovora o opskrbi. Međutim, iako je više puta prolongiran rok za potpisivanje ugovora, odziv kupaca do posljednjeg roka, koji je istekao 31. prosinca 2015. , nije bio na zadovoljavajućoj razini.

- S obzirom na to da je ugovore do kraja prošle godine potpisalo svega dvije trećine kupaca, odnosno 67%, a da su druga elektrodistributivna poduzeća u RS-u odavno završila taj proces, bili smo prinuđeni krenuti s izravnim obavijestima kupaca o obvezi potpisivanja ugovora u roku od osam dana od uručenja obavijesti (pod prijetnjom isključenja), istaknula je direktorica “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović.

Ona navodi da se akcija slanja obavijesti na adrese kupaca trenutačno provodi na područjima elektrodistribucija Banja Luka i Prijedor, kod kojih je zabilježen najmanji odziv kupaca, piše “Glas Srpske”.

- Izražavam zadovoljstvo što se većina kupaca u naznačenom vremenu od osam dana odazvala našem pozivu i potpisala ugovor o opskrbi. Nažalost, jedan broj kupaca je odbio potpisati ugovor, zbog čega smo morali dati nalog za isključenje njihovih objekata s mreže, kazala je Seka Kuzmanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?