hollywoodski  glumac i redatelj

Tim Roth stigao u Sarajevo

20.08.2019.
u 15:18

Slavni hollywoodski  glumac i redatelj Tim Roth stigao je u glavni grad BiH, a večeras će mu biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala.

Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom Tim Roth se pozdravio s ekipom Sarajevo Film Festivala, a zatim su se uputili prema starom dijelu grada, prenosi Klix.ba

Rothu će na svečanoj ceremoniji, koja će biti održana u 20:30 sati u Ljetnom kinu Raiffeisen, biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. 


Prije toga će zvijezda Tarantinovih filmova održati Masterclass u kinu Meeting Point, a crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala će prošetati u 19:20 sati kada će pozdraviti publiku.

Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu, objavio je SFF.

Glumački talent Tima Rotha prepoznao je Quentin Tarantino, te mu povjerio uloge u nekoliko svojih filmova.

Za ulogu u filmu Rob Roy 1996. godine bio je nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najbolji sporedni glumac.

U filmografiji za 37 godina staža u glumi ima zabilježenih 106 uloga na filmu i TV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?