Naslovnica Vijesti

Tijelo svetog Leopoda Mandića ponovno dolazi u Hrvatsku, u četvrtak je u Zadru

Fra Jure Šarčević uvjeren je da će odaziv biti velik, kao što je bio i u Zagrebu, jer južnoj Hrvatskoj ima puno štovatelja sv. Leopolda
13. rujna 2017. u 07:07 0 komentara 305 prikaza

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u četvrtak ponovno dolazi u Hrvatsku.
 

Prvo će pohoditi Zadar u 14 sati, gdje će biti svečani doček i misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a potom će 15. rujna tijelo nakon mise nastaviti hodočašće prema Herceg Novom, gdje će također biti svečani doček, kako je najavio provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević. – Planirali smo da tijelo dođe u Kotor, no zbog raznih okolnosti biskup je zaključio da je možda najbolje da sve bude u Herceg Novom, što je i organizacijski lakše nego da je na dva mjesta. Idući dan, 16. rujna, tijelo će biti ispraćeno za Dubrovnik, gdje će u 20 sati stići u Svetište Gospe od milosrđa koje vode kapucini. Tu će se uključiti dubrovački biskup Mate Uzinić i također će biti organiziran svečani doček, misa i bdijenje – rekao je Šarčević, dodajući kako 17. rujna tijelo ide u Split. Uvjeren da će odaziv biti velik, kao što je bio i u Zagrebu, jer znam da u južnoj Hrvatskoj ima puno štovatelja sv. Leopolda. Peti dan hodočašća, 18. rujna, tijelo će biti dočekano u Rijeci, a posljednjeg dana hodočašća, 19. rujna, ispraćeno za Padovu – kaže Šarčević.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.