promjene na benzinskim crpkama

Tijekom veljače cijene goriva u RS-u porasle za 10 feninga

gorivo
24.02.2021.
u 08:00

Svi distributeri naftnih derivata na benzinskim crpkama u RS podigli su maloprodajne cijene u prosjeku za četiri feninga u posljednjih nekoliko dana, potvrdio je za Nezavisne novine Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Gospodarske komore Republike Srpske.

- Tijeko veljače cijene na benzinskim crpkama su rasle za gotovo 10 feninga - kazao je Trišić i dodao kako se značajan rast ulaznih cijena odrazio i na tržište. Prema njegovim riječima, i u narednom razdoblju će doći do blagog rasta maloprodajnih cijena goriva u RS, ali ne preko cijena u Federaciji BiH.

- Trenutno se cijene kreću od 1,89 do 1,99 KM za BMB 95 i od 1,89 do 1,96 KM za ED5, TNG je od 0,96 do 1,11 KM, ovisno od distributera i regije. Cijene u RS su i dalje niže u odnosu na Federaciju BiH oko 10 feninga, trenutne FBiH BMB 95 iznosi 2,06, a ED5 od 1,69 do 2,01 - ističe Trišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?