Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Thompson odgovorio na prosvjednu notu Srbije

24. travnja 2016. u 13:18 1 komentara 2203 prikaza
Thompson

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uručilo je prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću zbog izjave ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača 'u kojima se Srbija vrijeđa i omalovažava'.

Također, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije izrazilo je tada zabrinutost zbog "sudjelovanja hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona na vjerskoj tribini za mlade u katoličkoj školi u Šibeniku, 16. travnja 2016. i predavanja koje je održao učenicima osnovne i srednje škole, uz pjesme "Čavoglave", i "Jasenovac i Gradiška Stara" u kojima se veličaju ustaštvo i upućuju prijetnje Srbima", priopćilo je ranije tamošnje ministarstvo.

Evo što je u vezi toga rekao Marko Perković Thompson, a što prenosi Cro-portal.

„Naime, odazvao sam se na poziv od strane Katehetskog ureda Šibenske biskupije i Družbe sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku na gostovanje na vjerskoj tribini gdje sam odgovarao mladim ljudima o biti vjere i smislu života. Djeci sam odgovarao na pitanja o svom djetinjstvu, glazbenim počecima, Domovinskom ratu, obitelji, domovini, svjetonazoru i duhovnosti koju nastojim njegovati i koju ističem u svojim pjesmama. Na tribini sam odgovarao na pitanja djece koja su me pitala raznorazna pitanja, kako je rat počeo i sl. Odgovorio sam im da je rat nešto najstrašnije što se jednom narodu može dogoditi, odgovorio sam im kako nam je taj rat nametnut te da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i ne daj Bože da se ta brutalnost ikada više ponovi. Na njihova pitanja govorim li svojoj djecu o ratu, odgovorio sam da im o ratu ne govorim, već da im pričam o važnosti ljubavi prema domovini.

Organizatori su tijekom tribine pustili dvije moje pjesme, „Bojna Čavoglave“ i „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova“ čiji sam autor te dokumentarni film „Tko je Marko Perković Thompson“.

Dakle, gnjusna je laž da su organizatori puštali bilo kakve druge pjesme već spot pjesme koja je obilježila početak moje karijere i Domovinski rat te spot ljubavne pjesme koja je nastala ovih godina. Na taj način, puštajući te dvije pjesme iz dvaju razdoblja (ratno i mirnodopsko) organizatori su vjerojatno željelo dočarati djeci bit života, a to je život u ratu i miru. Ovo druženje na tribini s djecom bilo je jako lijepo i ugodno, ali nažalost od strane pojedinih medija u Hrvatskoj u suradnji sa Srbijom dočekano je na nož.

Njihov motiv uvijek je isti, namjerno iskriviti, poslužiti se najvećim lažima kako bi bar umanjili važnost onoga što ja nastojim njegovati kroz svoje javno djelovanje“, rekao je Thompson.

  • ogopogo:

    Rijetko kad pojedinac moze odluciti gdje ce biti svrstan. O tome odlucuje drustvo... nisu ni srednjovjekovne vjestice same sebe proglasile slugama sotone, tako da... ali da se moze doprinjeti tome, pogotovo danas u vrijeme informacija svjedoce brojni slucajevi. Nije ni ... prikaži još! Seselj nikog osobno zaklao, ali njegovo ponasanje ukazuje i na gore stvari...