Kiša stalno pada

Teška situacija u Čeliću: Izlile se rijeke, poplavljeno 15 kuća

poplave čelić
Klix.ba
30.05.2023.
u 21:24

"Trenutno je poplavljeno 15 kuća, a ako kiša nastavi padati ovim intenzitetom, bojimo se veće katastrofe", kazao je Hrustanović

Obilne kišne padaline stvorile su velike probleme na području Čelića, dosad se izlilo nekoliko rijeka, a poplavljeno je 15 kuća. Ove informacije za Klix.ba je potvrdio načelnik Čelića Admir Hrustanović.

Kiša koja stalno pada i na području Čelića dosad je dovela do izlijevanja Čelićke rijeke u centru općine, dok je Orahovica izašla iz svog korita u mjesnoj zajednici Brnjik. Upravo u ovom dijelu općine situacija je najsloženija.

 

 

"Trenutno je poplavljeno 15 kuća, a ako kiša nastavi padati ovim intenzitetom, bojimo se veće katastrofe", kazao je Hrustanović za Klix.

Najveću opasnost u ovoj općini stvara rijeka Šibošnica, jer ako bi došlo do njenog izlijevanja cijeli Čelić bi se mogao naći pod vodom.

Poplave su Čelić pogodile i 17. svibnja ove godine, a tom prilikom je poplavljeno 20 kuća i uništeno je nekoliko mostova.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije